Quantcast
Channel: Xbox One
Viewing all articles
Browse latest Browse all 92

כל מה שלא נאמר בהכרזת ה-Xbox One

$
0
0
תמונה: יח"צ
תמונה: Xbox One (יח"צ)

תמונה: Xbox One (יח"צ)

הרבה שמועות הופצו בנוגע לקונסולת ה-Xbox One לפני השקתה: היא תהרוג את שוק היד השניה, היא תצריך חיבור מתמיד לאינטרנט, היא תדרוש מכם כסף אם תביאו יותר מדי חברים לראות סרט, היא יורה בכלבלבים בשעות הפנאי ועוד. בחשיפה שנערכה לפני יומיים לא ניתנו תשובות לשאלות הבוערות הללו, אבל בשאלות והתשובות עם עיתונאים, החלק שלא שודר ממסיבת העיתונאים, כבר התחילו להתקבל תשובות. בראיונות שנערכו עם בכירים במיקרוסופט התגלו פרטים נוספים. לא לכל השאלות יש תשובות ולא לכל השאלות יש תשובות מלאות, ובכל זאת, הנה מעט פרטים נוספים על הקונסולה הבאה של מיקרוסופט.

לא צריך חיבור קבוע

בניגוד למה שנרמז על ידי מדליפים שונים, קונסולת האקסבוקס תעבוד גם ללא חיבור רציף לאינטרנט. היא כן תצטרך להסתנכרן עם השרתים בערך פעם ביום, אבל זה ממש לא נורא – זה לא משהו שייצור מצב בו ניתוק זמני מהאינטרנט הופך את הקונסולה למעצור דלת מגושם.

אלא אם שאלתם על קינקט

הנה משהו שכן יצריך חיבור קבוע – מצלמת הקינקט המשופרת שתגיע עם הקונסולה. ללא חיבור לקינקט הקונסולה פשוט לא תעבוד. זה נשמע כמו צעד בכיוון של יישום הפטנט הזה. למי לא זוכר, מדובר בספירת הנוכחים בסלון ועצירת ניגון סרטים במידה ונספרו יותר מדי צופים. ומה קורה אם אני גיימר קשוח ששונא חיישני קינקט? בעסה לך. ומה קורה אם שמתי את הקינקט על הטלויזיה והכלב הפיל אותו והוא נשבר? גם בעסה לך.

אפשר לשחק במשומשים. בערך

טוב, זה כבר טיפה מורכב. המשחקים ירוצו אך ורק מהכונן הקשיח. גם אם תקנו משחק על דיסק, הוא יועתק במלואו לכונן הקשיח, ונראה שגם אפשר יהיה להפעיל אותו ללא צורך בהכנסת הדיסק לכונן. כמובן שזהו פתח לפיראטיות, ולכן הדיסק נקשר אל הקונסולה, או יותר נכון – אל חשבון הלייב שדרכו הוא הותקן. זה אומר שאפילו על אותה קונסולה, המשחק יהיה אפשרי רק דרך החשבון בו הופעל המשחק. אפשר גם ללכת לחבר, להתחבר עם חשבון הלייב שלנו ולהתקין את המשחק, והכל יעבוד.
ומה אם אנחנו רוצים להתקין אותו על חשבון אחר, או למכור משחק משומש? במקרה כזה יהיה צריך לשלם על רישיון שימוש נוסף, שמחירו טרם פורסם, אבל בכיר במיקרוסופט אמר שעבור משחקים חדשים, עלות הרישיון היא עלות משחק חדש. כלומר, משחקים משומשים יעלו יותר מעותקים חדשים של אותם משחקים, כי תצטרכו לשלם על הדיסק ואז לשלם גם על רישיון ההפעלה, שיעלה לכם בדיוק אותו מחיר כמו ללכת לחנות ולקנות שם דיסק.

מה יקרה עם משחקים ישנים יותר? בנושא הזה אין תשובה. חשוב לציין גם שההתייחסות הייתה למקרה שבו חבר מתקין אצלי משחק ואז אני רוצה לשחק בו מהחשבון שלי, אבל ייתכן שאם מדובר בעותק משומש והדיסק נמצא אצלנו, תהיה דרך להוזיל את העלות. חוץ מזה, מיקרוסופט טוענת שעוד יש להם מה לחשוף בעניין הזה ושיש להם פתרונות לנושאים כמו החלפת משחקים. אולי אפשר לבטל את רישום המשחק ואז ניתן להתקין אותו בקונסולה אחרת ללא תשלום. נחכה לעוד פרטים בנושא, שבינתיים נראה מדאיג מאוד – המשמעות שלו תהיה מוות מוחלט של שוק המשחקים המשומשים. כדאי גם לחכות ולשמוע מה סוני מתכוונת לעשות בתחום המשומשים – הם אמנם הכריזו שמשחקים משומשים יעבדו על הפלייסטיישן 4, אבל לא אמרו מה התנאים לכך.

תמונה: יח"צ

תמונה: יח"צ

ואם כבר הזכרנו התקנות על הכונן הקשיח

הכונן הקשיח בקונסולה לא ניתן להחלפה, והנפח שלו אולי נראה גדול לחלקכם – הוא יהיה בנפח של 500 ג'יגה, אבל עם משחקי הדור הבא, הנפח הזה ייסתם מהר מאוד.

אל דאגה, מיקרוסופט תאפשר חיבור התקני זכרון חיצוניים לקונסולה וניתן יהיה לעשות איתם כל דבר שניתן לעשות עם ההתקן הפנימי, כלומר – גם התקנת משחקים ושמירות יעבדו. השאלה היא אם הביצועים לא ייפגעו, אבל מכיוון שמדובר בחיבורי USB 3, אני נוטה להאמין שזה יהיה בסדר. למעשה, זה יותר טוב מהמצב בקונסולת האקסבוקס 360, בה ניתן להתקין זיכרון חיצוני בנפח קטן למדי, והחלפת הכונן הקשיח יקרה מאוד כי חייבים לקנות כונן של מיקרוסופט, או לבצע את ההתקנה לבד בהליך שהוא מסובך למדי עבור המשתמש הממוצע ומעמיד את הקונסולה בסכנת ניתוק תמידי מהרשת.

טלויזיה זה לאמריקאים

התלהבתם מהתכונות של האקסבוקס אחד כמרכז מדיה? בשלב זה התכונות הללו יהיו זמינות רק בארה"ב. סביר להניח שבמדינות שונות באירופה ובקנדה הפונקציונליות הזאת תהיה זמינה מהר למדי. ומה עם ישראל? לא הייתי בונה על זה. להזכירכם, רק להביא לכאן את האקסבוקס 360 באופן רשמי לקח יותר משש שנים.

בניכוי מערכת ההפעלה, מצבנו מצויין

לקונסולה החדשה שמונה ג'יגה זכרון. מתוכם לא פחות משלושה מוקדשים למערכת ההפעלה. האפשרות לשחק במסך מפוצל או לעבור במהירות מדהימה בין משחקים לטלויזיה לא מגיעה בלי מחיר. אפשר להניח שלאורך חיי הקונסולה תצליח מיקרוסופט לצמצם את טביעת הרגל של מערכת ההפעלה ולפנות עוד זיכרון למשחקים, אבל בינתיים מה שיש למשחקים הוא חמישה ג'יגה של זכרון. גם כאן לא צריך למהר ולקפוץ לקונסולות האחרות. גם הפלייסטיישן 4 מקדישה נתח מכובד מהזכרון שלה, גם הוא בנפח שמונה ג'יגה, למערכת ההפעלה. נכון, היא מקדישה "רק" ג'יגה אחד, ועדיין – מדובר בכמות זכרון עצומה שהולכת לאיבוד.

רק משחקים חדשים בשבילכם

כמו בכל דור, גם בדור הזה אחת השאלות החשובות היא – מה עם תמיכה לאחור. והתשובה היא – אין, ולא תהיה. בכך מיישרת מיקרוסופט קו עם סוני, שנתנה פחות או יותר את אותה תשובה. אצל סוני היה הבדל קל, הם אמרו שכל הקטלוג הישן יהיה זמין למשחק בהזרמה. מתי? מתישהו. באמת תודה לכם, סוני.

הפרטים שהולכים ונחשפים על האקסבוקס מעוררים מעט דאגה, בעיקר היחס למשחקים משומשים והחיבור התמידי לקינקט. נחכה להתפתחויות חדשות, ונחכה גם לראות מה יש לסוני להגיד על השאלות שבנוגע אליהן עדיין לא קיבלנו תשובות, ואז נדע האם מיקרוסופט מתנכלת לגיימרים, או שהחידוש העיקרי בדור הקונסולות השמיני באופן כללי הוא שהן יוכיחו שגיימרים יאכלו כל מה שתתנו להם וגם יבקשו תוספת.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 92